Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu)  wil de wetenschappelijke kennis over veilig werken bij bedrijven brengen en hen stimuleren  aandacht te blijven geven aan het voorkómen van arbeidsongevallen. De kracht zit in de samenwerking met onder meer sector- en kennisorganisaties, veiligheidskundigen en arboprofessionals. Samen met hen ontwikkelt het RIVM praktisch bruikbare  toepassingen als het platform veiligheidsinterventies.nl, animaties, infographics en netwerkbijeenkomsten. 

NVVK

Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) werkt intensief samen met de Nederlandse Vereniging voor Veiligheidskunde (NVVK). De NVVK is een ‘safety soulmate’; zo’n 3.000 veiligheidskundigen zijn lid van de NVVK. Een flinke vertegenwoordiging van de beroepsgroep die dagelijks werkt aan het verbeteren van de veiligheid op de werkvloer.

Samenwerkingspartners

Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) werkt veel samen met organisaties. Zowel met sector-, kennis-, als overheidsorganisaties. In deze samenwerking wordt gekeken hoe het onderzoek en de kennis van het RIVM kunnen bijdragen aan oplossingen en verbeteringen om de veiligheid op de werkvloer te verbeteren. Het RIVM voert analyses-op-maat uit van ongevalsdata, ontwikkelt animaties en infographics en biedt met specifieke informatie op het niveau van sectoren of type ongevallen inzicht in achterliggende oorzaken. 

 

Ervaringen delen

Het delen van ervaringen en uitdagingen is voor veel veiligheidskundigen heel waardevol. Daarom organiseert het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) jaarlijks netwerkmiddagen voor professionals op het gebied van veilig werken. Tijdens deze middagen kunnen veiligheidskundigen en arboprofessionals van allerlei sectoren en bedrijven elkaar ontmoeten. Zo laten we elkaar zien waar we aan werken en leren we van elkaar. Ook biedt het RIVM met het online platform veiligheidsinterventies.nl een plek voor het delen van veiligheidsmaatregelen en de ervaringen in de praktijk.