Van 16 tot en met 20 september 2019 organiseert het platform Zero Accidents de Veilig op 1-week. In deze week besteden de deelnemers extra aandacht aan de veiligheid op het werk. Het centrale thema is: Durf te bepreken waar je je zorgen over maakt! Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) ondersteunt het initaitief en leverde eerder al inhoudelijke input aan de campagne 'Zero Accidents 2020'. 

Er gebeuren nog altijd te veel (dodelijke) ongevallen in de agrarische en groene sector. Dat was een van de redenen voor brancheorganisatie Stigas voor de campagne 'zero accidents 2020’. Ze maken hiervoor gebruik van informatie van het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) over oorzaken van ongevallen in de sector. Het RIVM ontsluit op de website lerenvoorveiligheid.nl informatie over ongevallen in verschillende sectoren in Nederland. 

In gesprek over veiligheid

Op dit moment ontwikkelt Stigas een aantal eenvoudige hulpmiddelen om het gesprek over veiligheid op gang te brengen. De verschillende organisaties die deelnemen aan het platform zullen, elk op hun eigen manier, invulling geven aan de week.